фото: , УикипедияТова се разбра от пост във фейсбук на премиера

...
фото: , УикипедияТова се разбра от пост във фейсбук на премиера
Коментари Харесай

Унгарското правителство ще покрие две трети от разходите за заплати в редица сектори

фото: 
, Уикипедия
Това се разбра от пост във фейсбук на премиера Орбан. Освен това държавното управление ще покрива две трети от разноските за заплати на работещите в редица браншове.

Унгарското държавно управление ще удължи мораториума върху заплащанията по заеми на жители и компании до юли, с цел да смекчи въздействието от рецесията, провокирана от новия ковид. Това разгласи през днешния ден министър председателят Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

В пост във Facebook Орбан заяви още, че локалният налог за дребни и междинни предприятия ще бъде понижен на на половина от началото на януари, с цел да се поддържа заетостта.

Решението за локалния налог ще удари общините, тъй като той е главен източник за техните доходи.

Орбан уточни, че градове с население под 25 000 души ще получат поддръжка от страната, а финансовото състояние на по-големите общини ще се проучва случай по случай.

Унгарското държавно управление предвижда, че брутният вътрешен артикул на страната ще се свие с 6 на 100 през 2020 година вследствие на пандемията.

Обран разгласи, че през декември и януари държавното управление ще покрива две трети от разноските за заплати на работещите в бранша на туризма, хотелиерството, ресторантьорство и частните автобусни компании, които краткотрайно са прекратили активността си поради пандемията.

Семейства с деца или които чакат дете ще могат да се възползват от заем при преференциални условия до 6 милиона форинта (близо 16 600 евро - бел. ред.) и грантове за възобновяване на своето жилище, добави унгарският министър председател.

" Взехме тези решения и се надяваме, че можем да избавил стотици хиляди работни места ", уточни Орбан.

Днес унгарските здравни управляващи оповестиха за повече от 4 хиляди нови инфектирани с ковид и 189 умряли през последното денонощие. С това общият брой на случаите на ковид в Унгария надвиши 300 хиляди. Близо 8 хиляди души (7914) са умряли

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР